Home NL FR EN
Activiteiten Print deze pagina
Mindful leven
Mindfulness o.l.v. Marleen Vandenbosch en Walter Daes

Datum:  Van vrijdagavond 4 maart 2011 (19.00) tot zondagmiddag 6 maart 2011 (14.00)
Plaats:  Het Rustpunt, een Karmelitaans Centrum voor verstilling en verdieping in hartje Gent
Taal:  Nederlands
Bijdrage:  345 €

Deze tweedaagse is voor jou bestemd:
- indien je op een korte en intense manier wil kennismaken met Mindfulness
- indien je zelf eens voor een korte periode wil ervaren wat stilte met jou doet
- indien je je opnieuw in je mindfulnesspraktijk wenst onder te dompelen.

“Mindful” in het leven staan is: objectief, onbevooroordeeld, open en mild aandacht schenken, bewust zijn, leven en werken vanuit het moment.

Door z’n unieke integratie van Westerse psychologie en Oosterse technieken heeft deze aandachtstraining een immense invloed op de manier waarop je in het leven staat: hoe je denkt, hoe je in relatie staat tot anderen, hoe je omgaat met je emoties, werk, gezag, en niet in het minst met stress.

Deze training is gebaseerd op twee pijlers: de cognitieve therapie en Mindfulness.
Cognitieve therapie gaat uit van de interactie tussen gevoelens, gedachten en gedrag en is gebaseerd op de vaststelling dat negatieve gedachten kunnen bijdragen tot psychische klachten. Stresserende gebeurtenissen kunnen leiden tot dergelijke negatieve gedachten en onderhouden zo negatieve gevoelens en lichamelijke spanningen.
De tweede pijler is Mindfulness, ook wel aandachtstraining genoemd. Het is een meditatietechniek die reeds meer dan 2500 jaar oud is en die je moment na moment opnieuw laat contact maken met het nu.

Via de training leert men rechtstreeks met negatieve gedachten, emoties en spanningen omgaan. Zo krijgt men de mogelijkheid bewust aandacht te geven aan stresserende gebeurtenissen. Daardoor ontstaat uiteindelijk een innerlijke vrijheid.

Tijdens deze tweedaagse kan je op een korte maar zeer intense manier kennis maken met Mindfulness. Je ontdekt wat het is en hoe je zelf je welbevinden, mentale weerbaarheid en geestelijke gezondheid positief kan beïnvloeden.

Daarnaast zal je ook tijdens iets langere periodes van stilte de essentie van praktijk ervaren. Er is uitgebreid ruimte voor vraagstelling en procesbegeleiding.


I.s.m. ITAM BVBA



Meebrengen
- yoga- of meditatiemat
- meditatiekussen of bankje
- grote handdoek om op je yogamat te leggen
- sokken en deken zodat je het lekker warm kan maken voor jezelf tijdens de meditaties
- en natuurlijk: je eigen toiletgerief, ... loszittende kledij

Inschrijvingsmodaliteiten
Je inschrijving is pas definitief van zodra het voorschot van 100,00 euro gestort is op rekeningnummer 001-4051756-45 (op naam van Marleen Vandenbosch). Het resterende bedrag graag voor 1 februari 2011 op dezelfde rekening storten.

Het voorschot wordt teruggestort ingeval de activiteit niet doorgaat of bij annulatie binnen de 15 werkdagen voor de aanvang van de activiteit. Er wordt wel een annulatie/administratiekost aangerekend van 25,00 euro. Bij annulatie nadien wordt het volledige bedrag aangerekend.




© 2005 Essens. All rights reserved | Assesteenweg 414 - 1741 Wambeek [Ternat] | Tel 0475 350 133 | info@essens.be | Sitemap | Credits