Home NL FR EN
Activiteiten Print deze pagina
Esoterie, de wetenschap van energieŽn die het bewustzijn beÔnvloeden
Lessenreeks o.l.v. Eric Du Meunier

Datum:  5 zaterdagnamiddagen, telkens van 14.00 tot 18.00: 8 september 2007, 13 oktober 2007, 3 november 2007, 8 december 2007 en 12 januari 2008
Plaats:  bij Essens (in 't Dennenhof) te Wambeek
Taal:  Nederlands
Bijdrage:  20 € (Per sessie)

Mededogen, liefde en onzelfzuchtige dienst evenals het respect voor alle leven, zijn sleutel factoren in de opbouw van een wereld met persoonlijk en algemeen welzijn voor iedereen.

Esoterie kan je sleutels aanreiken om bewust tot dit welzijn bij te dragen.

Esoterie staat immers voor de wetenschap van dienst en levenshouding, de wetenschap van energieŽn die invloed uitoefenen op het bewustzijn van o.a. de mens. De wetenschap die tracht te verklaren waarom alles is zoals het op dat moment in tijd en ruimte waarneembaar is.
Esoterie is de studie van de ziel en het scheppend gebruik ervan.
Esoterie reikt ons een wetenschap aan die inzicht geeft op de innerlijke zijde van het bestaan (de subjectieve wereld) waardoor wij de objectieve wereld beter leren begrijpen.

Volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

1. (08/09) Inleiding: De drie werelden en
1e onderwerp: De zevenvoudige samenstelling van de mens

2. (13/10) De natuurwetten: karma, wedergeboorte, cycli, straling en magnetisme, liefde, enz.

3. (03/11) Esoterische genezing: belangrijke denkbeelden, wetten, inzichten, suggesties.

4. (08/12) Esoterische psychologie: hoe als ziel leren leven en kort rond de stralenpsychologie.

5. (12/1/2008) Esoterische filosofie: heling door integratie in het Grotere Geheel (mijn wereld in de wereld), de wereldproblemen en hoe hieraan genezend bijdragen, het wereld goede wil programma, begrippen zoals de nieuwe groep van werelddienaren.

Belangrijk: Het ritme en de vragen van de groep bepalen mee wat aan bod komt en hoe diep we op welke onderwerpen ingaan. Dit houdt in dat mogelijks niet alle onderwerpen binnen de 5 zaterdagnamiddagen benaderd worden en dat op vraag van de groep bijkomende bijeenkomsten kunnen worden gepland.


Meebrengen
Schrijfgerief, binnenhuispantoffels

Inschrijvingsmodaliteiten
Inschrijving noodzakelijk en bindend.
Je kan je inschrijven per les of voor de hele reeks. Je kan je om het even wanneer bij de groep aansluiten.© 2005 Essens. All rights reserved | Assesteenweg 414 - 1741 Wambeek [Ternat] | Tel 0475 350 133 | info@essens.be | Sitemap | Credits